tisdag 15 februari 2011

Strömavbrott

En fredag för tre, fyra veckor sen var en konstig fredag. Maken kom hem från jobbet tidigare än vanligt redan där borde jag anat något, sen går han med utan större övertalan att följa med till Coop och handla mat. Det händer ganska sällan faktiskt. Men jag var snäll jag parkerade honom vid vinhyllan så fick han stå där och välja vinet till kvällen medan jag gick runt och plocka åt mig allt annat vi behövde, han fick även äran att betala och bära hem varorna. Ibland är jag så snäll så :-)
Det var lite kallt och mörkt när vi gick hem så vi bestämde oss för att provköra vår sk Swedish stove, dvs en kamin. Maken börjar elda och jag tror nog det bor en liten pyroman i honom för det var väldigt noga med luft och pinnar och mycket pillande och fipplande. När maten var nästintill klar så gick strömmen så pass länge att vi letade upp ficklamporna och tände ljus. Ungefär när vi tänt alla ljus kom strömmen tillbaka naturligtvis. Men vi hinner duka fram sätta oss och ta för oss av maten, då går strömmen igen inte bara i vårt hus utan i hela Niederwangen.
Vi hade mat, hemgjord bearnaisesås, vin, ljus och en brasa helt rätt tillfälle för ett drygt två timmar långt strömavbrott. Vi stod och kollade ut i det kolsvarta mörkret efter maten ganska länge innan Maken säger, vi kanske borde kolla så ingen sitter fast i hissen. När han sagt det då kom strömmen tillbaka och det visar sig att vi står och tittar på ett riktigt kattslagsmål nere på grannens tomt.
Idag var det dåligt väder med regn och så mycket städande och fixande inför festen på torsdag att jag önskat mig ett sådant strömavbrott för det var så mysigt!

2 kommentarer:

  1. Strömavbrott blir det sällan här, och blir det nångång så kommer strömmen oftas tillbaka direkt. Det verkar vara mycket vanligare söderut i Sverige av nån anledning. Tur att ni hann få maten klar då!

    SvaraRadera
  2. Jo det var perfekt timing, nästan så man blir sugen att ta kofoten och gå bort till närmaste transformatorstation nån kväll när vi vill ha lite lugn och ro.
    /Oskar

    SvaraRadera