onsdag 9 februari 2011

Första veckan i nya landet

Vi kom fram som vi skulle och lägenheten är toppen aja kommer bli iaf när vi byggt ihop alla ikeapussel vi har i 3D och någon kommit och lagat värmen. Vi kom fram på morgonen vid 7tiden i måndags vi bar upp lite saker och sen la vi oss och för att sova 4timmar, men det var svårt. Vi vaknade alla av att vi frös (jag Maken och Svärfar) Mellan 12 och 14 bar grabbarna upp alla kartonger och jag tog emot och fixade in dem i lägenheten. Sen bar det iväg till Ikea och deras köttbulle lunch :-)
Vi skulle handla garderober, sängmadrasser och lite annat på ikea så vi passade på att äta där också eftersom de har helt okej mat till hyfsade priser. När vi klev in på ikea så kände jag wow vad roligt och fick en massa energi, Svärfar sa "man blir ju trött bara av att komma hit, skulle inte vara helt fel med en skön fåtölj att sitta i medan grejerna hoppar ner i vagnen" Tydligt könsskillnad, deras ikea är gigantiskt och det är lätt att gå vilse, dessutom var det massa folk en helt vanlig måndag.
Tisdagen ägnades åt kartong uppackning av mig, Maken jobbade och Svärfar byggde ihop ett skrivbord i väntan på att min pappa skulle komma ner. Maken och pappa kom hem framåt eftermiddagen och då drog grabbarna till bauhaus för att köpa bilbatteriladdare och ved till kaminen. De verkade så glada när det fick åka till bauhaus och köpa bilpryttlar mycket gladare än över ikeabesöket =)
Makens bilbatteri firade jul genom att ladda ur sig.
På kvällen gick vi ut och åt mat alla fyra det var trevligt, vi hamnade på en hotellrestaurang som heter gyllene nyckeln riktigt god mat hade de. Men vi kommer nog inte gå till samma ställen och äta utan prova nya hela tiden.
Det var också roligt att få visa pappa och Svärfar stan även om det var i mörker så de fick en idé om hur det ser ut.
På onsdags morgonen lämnade de mig allihop papporna åkte hem och Maken till jobbet. Jag gick upp och var med och åt frukost sen gick jag och la mig och sov ett par timmar, det ringde på dörren men jag tänkte inte öppna i pyjamas kl 11 på förmiddagen, skulle tro att det är etikettsbrott av stora mått här nere.
Gick upp vid 12 för att ta mig till Makens jobb och fixa lite pappersjobb, berätta för staten att jag är här och skriva på hyreskontraktet och lite sådant. Det tog hela kvällen, sen kom Makens kollega förbi och ville hjälpa till med saker. Han är som en hundvalp med bokstavskombination, han har viljan och ivrigheten men kan egentligen inget och är jobbig.
Jag är fortfarande sjuk, jag mår okej men är väldigt trött och huvudet är fullt med susande bomull toppat med världens tjockaste lock för öronen så jag är egentligen inte så pigg på att ha folk här. Igår läste jag en bok hela dagen och packade upp lite kartonger, vi vet inte var vi ska ha garderoberna så de är inte ihop byggda så att packa upp kläder är ingen idé, dessutom är byråerna felvända så jag kan inte stoppa ner något där i heller utan det blir kökssaker jag kan packa upp och köket är litet. Jag har ju använt handdukar som packmaterial så jag har en stor mjölig handdukshög som behöver tvättas men när jag gjort det vet jag inte var jag ska lägga de, ingen garderob ingen byrå.
Känns lite sisådär, jag känner mig lat som är trött men det beror på att vi sover konstigt och att jag är sjuk.
Vi har ca 15grader i sovrummet för att elementen inte fungerar som de ska hyresvärden ska skicka någon som kollar på det, oklart när dock. Så vi sover på golvet på övervåningen på ett par madrasser och det är varmt när man har pyjamas och strumpor på sig, Varmaste stället i lägenheten som är gästtoan har 19grader där vi sover är det nog ca 17grader.
Idag har jag inte gjort så mycket mer än att försöka förstå det här med soporna, det är inte bara att ta en ica kasse fylla med sopor slänga i tunnan utan man måste ha speciella påsar och jag tror jag kan ha köpt fel avfallspåsar. All information är på tyska så jag skriver in de i googlatranslate och försöker förstå för jag har aldrig läst tyska, i skolan läste franska och spanska. Inte ens hittat infon på italienska och franska som borde finnas, då alla myndighetspapper är på de tre språken.

När jag vet hur man laddar upp bilder kommer jag att göra det :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar