måndag 4 april 2011

Helgen

Jag hade en toppen helg, Maken hade nog inte en lika toppen helg. Tanken var att vi skulle bli stolta cykelägare men så blev det inte. Vi tåg tåget till Fribourg och skulle leta upp ett köptempel där de säljer cyklar till ungefär samma pris som i Sverige. Det var så häftigt när vi kom av tåget det var som att vara utomlands. Fribourg ligger ca20min med tåg från Niederwangen så det är inte långt alls, Linköping-Norrköping ungefär. Men Fribourg ligger i franska delen och värmen var lite varmare, språket, skyltar, vägskyltar och människorna var lite annorlunda sen luktar det utland i Fribourg. Det finns en speciell lukt i Frankrike, Spanien och Italien framför allt, vet inte vad det är, troligtvis någon växt. Den lukten fanns i Fribourg som tur var hade jag kameran med mig.

Så här ser sjukhusen ut när dem inte bekostas av skattemedel :-)

Vi gick runt länge och letade efter butiken, Maken hade ritat en egen karta och jag hade ingen med mig. Makens karta bestod av stationen E4(eller annan stor motorväg) en annan väg och ett kryss för butiken. Han missade parkerna och alla andra gator :-)
Vi hamnade iaf på en kulle med schweiziska mått och berg med svenskamått. Maken kollade på rugbyn och jag på utsikten.


Vi kom fram till butiken när de stängde ungefär, vi gick och gick och gick i cirklar och kors och tvärs. Oskar försökte även navigera efter solen, nästa gång tar vi nog bussen. Det var enligt mig fruktansvärt varmt svettades som en gris i mina jeans, sandaler och t-shirt. Maken hade shorts så han trivdes bättre. Sen fick jag skoskav och blev gnällig och fick vandra barfota tillbaka hem, inte fick jag äta på sparrisrestaurangen heller :-(

Söndag
Äntligen blev det spa-dag alldeles underbart!!!!
Först var vi tvungna att bada i äventyrsbadet för att inträdet var massor och ingick när man skulle spa'a sig. Så vi åkte alla vattenrutschbanor, japp även jag.
Maken gillade vattenrutschbanorna bäst jag gillade saltvattenpoolen som var utomhus bäst. Så härligt att flyta runt i solskenet. De hade 5-6 olika pooler två stycken utomhus vilket var tur för de rekommenderar att man bara badar 20min i sträck i saltvattenpoolen kunde jag gå över till den andra, utomhusluften var så mycket härligare och trevligare än inomhusluften. Fast skoskavet gjorde ont i saltvattnet men inte i klorvattnet, trodde det skulle vara tvärtom.
Utomhuspoolen som inte är med saltvatten.


Trapporna upp till rutschbanorna, byggnaden är ganska speciell så det är ganska speciell planlösning. Maken ville åka en rutschbana och jag ville på toa, på väg till toan hittar jag en obadad pool. Man gick in genom en dörr, ner i vattnet genom en liten korridor och sen öppnade poolen upp sig, det var lite mörkt och saltvatten noterade jag. När vi kom in i rummet där poolen öppnade upp sig visar det sig att det är en biosalong, så jag har trampat vatten och kollat på Ice age. Det är det inte alla som har :-)

Massagen var så skön fram till slutet, då hon packade in mina stackars fötter i alldeles för varma trasor, då gjorde skoskavet väääldigt ont. Jag provade en hot-stone massage och Maken en thai-massage, massösen tog varma stenar och masserade mig med, väldigt behagligt och mysigt, fram till fötterna då. Jag tror att lilla thai-tjejen slet och drog lite i Maken men jag vet inte riktigt......

1 kommentar:

  1. Coolt med poolbio! Det ser ut som ett häftigt badhus!

    Ska ni hem till Sverige nåt i sommar? Jag tänkte ifall jag får lust att åka ner och hälsa på er? Skulle i så fall bli i slutet av sommaren. Så nyfiken på att se hur ni har det där nere!

    Kramar!

    SvaraRadera