lördag 29 juni 2013

Instagram



Det regnar så kossorna står under trädet och betar. Det kan bero på att mocka blir förstört i regnväder. ;-)

Instagram



Kantareller och Rioja till kvällsmat, svårt att misslyckas.

fredag 28 juni 2013

Instagram



Varför ställer alltid maken sina skor bredvid skostället?

söndag 23 juni 2013

Midsommar i Fribourg

Vi drog iväg till Fribourg för att fira så svensk midsommar vi bara kunde och jag tror vi prickade in allt utom de sju blommorna. 

Vi var i närheten av den här bron, det flyter lite vatten så hunden kunde bada i alla fall. På midsommar så ska minst en bada, för så brukar det vara. 

Ingen midsommar utan kubb. Tre nationer spelade, Sverige, Danmark och Colombia. 


Colombianerna raggade någon i sällskapet upp på plats och de var överraskande duktiga. Skulle nog säga att de var bäst med tanke på att det var första gången de spelade kubb och vann dessutom.

Grillat var det som serverades, något annat hade inte fungerat. 

Kommentar känns överflödig.

Efter jordgubbarna blev det fotbollsspel, och Colombianerna fick vara med på det också. Jag är osäker på vem som vann då jag faktiskt inte kollade utan pratade med de andra tjejerna som inte heller spelade. Maken var med och spelade så han kanske kommer ihåg.

Det blev dans runt en improviserad midsommarstång. 


Små grodorna, små grodorna är lustiga att se......


Prästens lilla kråka skulle ut och åka, ingen hade han som körde.....
Sen var repertoaren slut och dansen likaså. Folk i parken tittade lite på oss när vi dansade runt. Hnokki var med och försökte dansa och spela kubb och fotboll så gott han kunde. Tror att han också hade en rolig midsommar. 















lördag 22 juni 2013

Instagram



Väntar på att vi ska åka iväg och fira midsommar i Fribourg, tillsammans med lite nordbor.

tisdag 18 juni 2013

Det blev en dag på landet

Jag och Hnokki lyckades faktiskt köra runt utan gps, körde inte fel en enda gång. Jag hade i och för sig skrivit ner lite stödord på en lapp, som avfart 12, högersväng mot getterna.


Så fort vi kom fram till den mysiga lilla stugan så hoppade Hnokki ur selen och kopplet för att sola naken. Han föredrar att springa runt naken och är man på landet så är man.

Så fort barnets mamma gick i väg för att hämta dricka eller solkräm så kom Hnokki och vaktade barnet. Lite gulligt att han tar sitt vaktande på största allvar. 

Vattnet är riktigt nära så vi kunde inte låta bli att hoppa i. 



Hnokki hittade ett eget lite område att bada i. Han gillar inte att bada men var ändå i och doppade sig upp till magen, men inte längre. 

Förra gången var det för kallt för mig att bada men igår var det svinkallt i början men behagligt efter en stund.

Så jag bestämde mig för att simma bort och ta en bild på vattenfallet, man ser lite av det. 

Här är en bättre bild. Det var en utmaning då jag fick simma ut där jag inte bottnade och försöka få en bra bild medan jag trampar vatten. Vill du utmana dig själv vi sommar så försök att hålla kameran helt still medan du trampar vatten, släng en liten ström i vattnet också. Att ha en vattentät kamera är underbart. 





måndag 17 juni 2013

Bilinbrott

När jag häromdagen skulle hoppa in i bilen för att åka och handla så märkte jag att någon varit inne i bilen. Förardörren var öppen, den stod inte på vid gavel men den var inte helt stängd utan öppen kanske en halv centimeter. Jag tyckte det var lite konstigt men tänkte inte på bilinbrott först, sen såg jag en putsduk ligga på golvet på förarsidan. En putsduk jag aldrig sett tidigare men eftersom mercedes hade sin logga på den så tänkte jag att den bara måste höra till bilen. Då börjar hjärnan komma igång och jag noterade att mina solglasögon var borta, men tänkte fortfarande inte på bilinbrott utan började fundera på om jag tagit upp solglasögonen till lägenheten. Sen fick jag en klar tanke, är gpsen borta så har vi haft inbrott i bilen och det skulle förklara den öppna dörren och putsduken på golvet. Gpsen var borta som synd är för jag hade behövt den idag då jag och Hnokki ska på utflykt.
Maken sa åt mig att ringa och anmäla till polisen, så jag ringer dem. Det var märkligt jag förklarade att jag haft inbrott i bilen och ville anmäla, men att det är första gången så jag vet inte riktigt hur det går till. Vi pratade lite och sen avslutar polisen samtalet med att säga, då skickar vi en patrull till dig, de kommer ringa när de är framme.
Kan de ha trott att bilinbrottet håller på nu, tänker jag.
Efter 20min kommer det mycket riktigt två poliser, så vi tittar på bilen, pratar och fyller i papper. Snabbt och effektivt, en av poliserna hette Benz i efternamn vilket är väldigt passande då vi har en mercedes.
Bilen ser hel ut och fungerar som den ska så det är ingen fara och ingen anledning till oro riktigt än.

Jag och Hnokki ska först till veterinären som blir en utmaning utan gps och många små enkelriktade gator med lite vägarbeten och sen ska jag hitta ut därifrån också. Efter veterinären så ska vi åka till Gruyère området för att slappa, sola och bada.


söndag 16 juni 2013

Sommardrink

Maken frågade om jag hade något bra recept på en god svalkande sommardrink. Naturligtvis har jag det. Matchar dessutom den blommande gräslöken, men sådant tänker inte maken på alls.

lördag 15 juni 2013

Instagram



Denna månad kör vi gröntglittrigt. Jag provar olika färger inför sommarens fester.

torsdag 13 juni 2013

tisdag 11 juni 2013

Instagram



Shoppinglyx!

Papper

När det ser ut så här då man är på väg till gymmet, så vet man vad man måste göra när man kommer hem. Man måste leva upp allt papper som man viker ihop och snörar efter konstens alla regler. Gör man fel så lämnas pappret kvar och man får skämmas lite.

måndag 10 juni 2013

Lammkött

Idag har vi konstaterat att lammkött är inget att ha i alla fall om det är jag som tillagat det. Vi smakade och gav resten till hunden som brukar sätta i sig diverse saker han kan hitta i skogen, han ryggade bakåt och gav oss en blick som sa måste-jag-verkligen-äta-det-där?
 Då känner man sig inte som världens bästa kock.

söndag 9 juni 2013

Lördagspromenad


Jag såg en sådan här skylt när jag var på väg till mataffären och tänkte att dit kan vi ta oss som helgutflykt. Den skylt som jag såg står i vägkanten och pekar upp för en backe, så när jag föreslog utflykten för maken trodde jag vi skulle åka bil, maken trodde att det var gångavstånd och att vi skulle gå. Efter lite dividerande kom vi fram till att vi kan gå, så långt borde det inte vara. Vi träffade på en granne som var ute på promenad med sin tax som upplyste oss att det är ca 5km i vardera riktning. Helt okej avstånd för en avslappnad utflykts promenad.

Här är den lilla uppförsbacken från vägen och mot sparrisen. Man kan se stora delar av vårt område Bauhaus t.ex. Vi bor bakom träden precis. Tågstationen ligger lite ner till vänster och har hamnat utanför bilden.

Här började vi eller i alla fall jag fundera på om vi var på rätt väg, det var vi. 

På den här vägen mötte vi väldigt många marscherande militärer och civila. Militärerna deltog i en internationell tvådagars marsch. Vi tror att de kan ha gått från Belp till Bern men är lite osäkra. Det var militärer från Schweiz så klart men även Kanada, Belgien, Tyskland och en grupp fransmän. Jag såg militärklädda människor i olika färger medan maken kunde se var de kom ifrån, de allra flesta. 

Det här är baksidan på lantbutiken och man kan se hur kossorna jobbar för att producera mjölk och kött. Förutom sparris kunde man köpa frukt och andra grönsaker, kött, ägg, hembakat bröd osv. 
http://www.burehofmaerit.ch/192.html

Efter att ha köpt grönsaker och honung vände vi kosan hemåt igen.

I gluggen mellan träden skulle man kunna säga att vi bor, från gluggen har vi kanske 2km hem. Så det var en bit att gå. Men vi hade härligt väder och ingen tid att passa så då gör det inget. 

Början på sorkjakt. 



Han fick inte tag på sorken trots sin intensiva jakt. 

Vi var ute och gick med vår hund, en annan var ute och rastade sin häst.


Saknas en pil neråt annars hade vägskylten varit fulländad. Den ljust gula och svarta pilen är bara tillfällig och ska guida militärerna rätt. 


När jag ser Bauhaus då vet jag att jag snart är hemma igen och att jag inte är vilse. Frågan är hur många klimatsmarta poäng man får när man gått hem till bonden och handlat mat och sen gått hem igen. Och hur många plus i boken får man som hundägare när man tar ut sin hund på långpromenad och kommer ihåg att ge honom vatten. 











Instagram



Blev klar med mina cupcakes till frukost.

lördag 8 juni 2013

Instagram



Det tar sig och nej, man måste inte börja med kanten.

Instagram



Vi trotsar åskan, de svarta molnen och hällregnet för att gå på sparrisjakt.

fredag 7 juni 2013

Sol och bad

Jag och hunden var på utflykt igår, det var väldigt roligt och utmanande. Första utmaningen var att parkera, det gjordes i vägkanten. Vi fick köra in lite trixit bakom ett vägräcket så att säga, så vi stod mellan vägräcket och ett stup. Då är man glad över att bilen är liten. Därifrån var det bara ner för backen ner mot min kompis stuga. En väldigt mysig liten stuga, påminner om en sommarstuga eller fjällstuga. Vi drog fram solstolarna direkt och sen satt vi där hela dagen. Mer eller mindre, vi var ju tvungna att fixa lunch och sådant.
Vi gick ner i vattnet men jag konstaterade väldigt snabbt att det var för kallt för mig för att bada. Men jag var tvungen att kasta i Hnokki, maken hade nog aldrig förlåtit mig annars.

Grannens båt som guppade runt bojen.

Härliga syrener i solsken.

Hade det varit varmare i vattnet hade jag vågat mig ut längre och fått en mycket bättre bild på vattenfallet. Sjön består av smältvatten från alperna, så på vintern finns ingen sjö.

Här sitter jag och har det bra i solen, för jag har ingen aning om vad matte kommer utsätta mig för senare.

Han vågade att smyga ner och nosa på vattnet själv. 

En undervattensbild på mina fingrar som får bevisa att jag faktiskt var i vattnet lite.

Motvilligt nybadad, har man slängt i honom måste man ju ta en bild som bevis. Ja, vattnet är precis nedanför terassen, otrolig lyx.

Att köra hem sen var spännande, schweiziska landsvägar är mer utmanande än svenska. Slingriga vägar med fin utsikt och kurvor i 180*. Bilens vägegenskaper och mina köregenskaper sattes på prov ordentligt. Men vi kom hem hela och hållna, trots varningsskyltar om kossor på vägen. Sen sov vovven gott hela kvällen och natten.