onsdag 29 augusti 2012

Island dag 2

På lördagen så gick vi runt i stan för att skaffa information om saker vi kunde hitta på. Vi lyckades inte boka något, vi hade planer på en valsafari men vädret var för dåligt.

Tyckte att mixen var lite konstig, sushin tycker jag inte riktigt passar in.


Första frukosten på caféet som låg mittemot hotellet. Vi åt pannkakor och drack chai-latte, det var otroligt gott. Chai-latten var inte gjord på söt sirap utan smakade riktigt osött och gott. Vi gick tillbaka dit ett par gånger till och var inte alls imponerade då, så från att ha varit bästa stället till att bli det sämsta gick på ett par dagar.

Vi fick byta hotellrum till rum nr2. Lite oroad blir man när får öronproppar på kudden och vi hade användning för dem.

Man såg många sådana här planteringar i en stor park. Jag tycker det är trevligt att de använder färger och mönster som finns i flaggan.

En ganska tråkig byggnad som vi funderade på vad det kunde vara. Det är en modern byggnad som inrymmer en snurrande restaurang och ett museum.

En gubbe på utställningen, utställningen handlade om Islands historia, intressant var det.

Små läskiga isländska tomtar. 13st elaka små tomtar finns det som börjar dyka upp 12dec och sen kommer det en om dagen. När alla försvunnit vid trettonhelgen så firas det ordentligt.

 En vikingabåt som staty, vad annars.


Det var riktigt blåsigt men det syns inte riktigt på fågeln. En annan fågel fick kämpa ordentligt med flygningen för att inte blåsa bort.


 Makens pizza inspirerad av vulkaner som det finns en och annan på Island.


Brandlarmet gick några gånger på hotellet och här är förklaringen. Lappen borde kanske inte suttit mitt i trappan utan i början och i slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar