onsdag 22 augusti 2012

Island dag1

Vår plan var att åka bil till Malmö parkera på långtidsparkeringen i svågertorp, ta tåget från svågertorp till Kastrup. Den planen gick om intet då tågen inte går från svågertorp längre men vi tog oss till hyllie och därifrån kunde vi ta ett tåg till Kastrup och sen flyg till Reykjavik. Island var fantastiskt och jag skulle vilja åka tillbaka dit någon gång i framtiden helst inom 2år, för jag är snål. Vi fick ett tillgodo kvitto som gäller i 2år och det vore ju synd att inte utnyttja det.


Första bilden som vi tog i Reykjavik, lite grått kanske.


Fiskmåsen är inte blyg för fem öre, behövde inte använda zoomen på kameran.


En kyrka som alla andra fotograferade så jag tänkte ju som så att den måste man ju ha en bild på. Den är faktiskt byggd i plåt, vilket jag tyckte var ett ovanligt materialval.
 

Utsikten från vårt vårt hotell inne i stan.


Vi bodde på ett lägenhetshotell inne i stan det var väldigt fint, vi fick bo i tre olika rum på grund av en vatten läcka.

Hotellrum nummer ett där vi sov första natten.


Det var ett stort rum med sex bäddar fördelade i två sovrum plus vardagsrummet.


En antimobbnings demonstration, deltagarna höll i gång hela natten. När klockan börjar närma sig 3 på morgonen och man fortfarande inte kunnat somna på grund av deras fest. Då är det väldigt svårt att sympatisera med dem, man får lust att gå ut och mobba dem lite istället. Men det gjorde man naturligtvis inte.


Någon troligtvis en tjej har tagit det här med stickning lite för långt. Min tanke när jag såg cykeln var, går det att cykla på den?


Fasad klotter förekommer på Island också  precis som överallt allt annars.


Skillnaden är väl att islänningarna kan lära sig att knyta en slips.



Vi kom fram till Reykjavik tidigt på dagen, att de ligger två timmar efter bidrog ju också. Vi bestämde oss för att spana in stan och göra en planering för veckan.


Himlen var oftast grå.



Jag tycker det är kul att se hur olika länder och städer bygger sin hus. På Island fanns många olika stilar.



Det lät om katterna tror de kommunicerade med varandra. Såg så ut, tyvärr vet jag inte om den ena katten försökte ragga upp den andre eller om den ena ville leka eller bråka.


En skivaffär hade denna skylten i fönstret.


Gammal gammal kyrka som jag inte vet vad den heter.  Hög är den och syns från väldigt långt håll, vilket är bra då det hjälper till med orienteringen om man skulle gå vilse.


Känns snubben igen?
Nehej inte det. Det är vikingen Leif Eriksson som är en stor del av Islands historia.


En stor fin orgel med många pipor.


Jag är glad att jag slipper rena piporna. 5275st måste ju vara så att när man gått varvet runt så får man börja om igen och hur kul är det i längden.

1 kommentar:

  1. Vad kul med lite reseuppdatering! Katterna ser ju ut som två Francosar :)

    SvaraRadera