måndag 3 oktober 2011

Game-expo

En hel dag knallade vi runt på spelmässan. Det fanns inte bara tv-spel och sällskapsspel utan pussel, leksaker, hantverk, radiostyrda fordon  och olika byggsatser såsom lego och meccano. Mycket att se och uppleva med andra ord.

Det här är hantverksdelen med radiostyra fordon och mest herrar som gick runt för att titta och leka.
 Tror det var båtrace i bassängen eller så visade dem bara upp sina båtar.

 De obligatoriska planen från världskrigen som känns obligatoriska på en sådan här mässa.

 Den här var riktigt stor och imponerande, de har byggt den skalenligt med alla detaljer, naturligtvis fungerar den också. I meccano-hörnet höll gråhåriga gubbar till och lekte.
 Jag blev lite imponerad av märklin-banan men blev besviken när jag såg att det ska föreställa Harry Potters värld. Tåget som susar förbi är ett autentiskt schweiziskt passagerartåg. Fanns ett autentiskt frakttåg också men det fastnade inte på bild.

 Det här är en lego-kopia, som kan vara bättre än det riktiga legot. Tanken från början med lego var att man skulle kunna bygga många saker med standard klossar, men på senare tid har det blivit mer och mer special. Medan den här kopian har kvar legos grundtänk med standardbitar i olika färger som går att bygga till många kombinationer.
 Det här är en kulbana som, som vanligt besöks av pappor med döttrar, precis som med Gurtens stora kulbana. Ett konstigt fenomen.

Dockskåpen var väldigt fint gjorda och detaljrika. Speciellt om man jämför med mitt gamla dockskåp som min morfar gjort av ett gammalt tv-skåp.Och i den här delen av mässan kunde man se flest gråhåriga tanter.



 Jag tyckte det var konstigt att det fanns små rum eller vad man ska kalla det med massor av böcker. Vem har fullt med böcker i badrummet.

 Jag har inte sett filmen men jag gissar på att det är verkstaden där Pinocchio tillverkades.

 Sådana här små figurer hade jag när jag var liten och lekte med. Jag hoppas på att de finns kvar hos mamma och pappa men jag tror inte det. Inte för att jag vill leka med dem nu men jag tyckte mycket om dom.

 Brio hade fått ett eget hörn, vilket jag tycker var kul. Brio känns som ordentliga svenska leksaker som jag fick leka med som liten. Trodde nästan bara att Brio-tågen fanns i Sverige.

 Indiana Jones byggd i lego förutom piskan som de fuskat med. Man ser inte riktigt hur stor han är men armen som syns i kanten är makens och han står väldigt nära.

 En man karvade träfigurer under mässan. Den han håller på med på bilden är de tre kända aporna där en inte ser, en inte hör och en inget säger.

 Mini-golf i sin rätta bemärkelse, spelet var väldigt mini. Klubban är kanske någon decimeter och bollen är en liten glaskula.

 Kubb fanns i många olika utföranden, en grej som verkade ny var siffer-kubb. Men det här kubbspelet var det minsta. Broschyrerna framför är i A-5 format. Jag såg ingen som provspelade men det hade jag velat se. Jag misstänker nämligen att det inte fungerar lika bra som ett vanligt kubb.

3D-pussel som tyvärr innehåller för få bitar för att jag skulle vilja investera i ett. Har 3D-pussel hos föräldrarna som är en hel stad man bygger det är nog det som gör att det här känns mesigt.

 Maken frågade då om jag skulle köpa 9000-bitars pusslet, det är mer utmaning för mig än de små 3d-pusslen. Jag tyckte 9000-bitar kändes lite för mycket det pusslet blir stoooort. Pussel ska vara en utmaning men jag vill helst bli klar med det inom ett år.

 Därför tackade jag nej till världens största pussel, 32 000bitar stort.

Här har någon stackare fått lägga det, jag undrar hur lång tid det tog. Varje färgglad ruta är 1000bitar ungefär om jag räknat rätt.
 Vad vore en stor spelmässa utan det mest kända tv-spels figurerna som går runt och hälsar på folk?

 Tyvärr styrdes inte roboten av en liten dvärg som satt inuti utan han var radiostyrd. Figurerna kommer från Star wars filmerna och jag har fått för mig att när de filmades på 70-talet så styrdes roboten av en dvärg men jag är inte helt säker.
En större version av Rabbid än den vi har hemma.

1 kommentar:

  1. Vilken rolig mässa! Där skulle jag också kunna tänka mig att spendera tid!
    Minns dom där små djurfamiljerna jag med, jag hade nog inga men Sofie hade det minns jag :)

    Kram!

    SvaraRadera