söndag 24 februari 2013

Liechtenstein

Vi åkte till Liechtenstein för att äta lunch och skicka vykort. Jag hade inte varit i Liechtenstein innan så jag tänkte det kunde vara kul att åka dit och eftersom vi kom dit vid lunchtid så passade det bra att hitta ett ställe för att äta.

En liten modell vi fick syn på i staden Vaduz som är huvudstad i Liechtenstein. Ska jag gissa så gissar jag på att det är en modell av furstens hus.


Här bor deras furste Hans-Adam II. Man kan promenera upp och se huset på närmare håll men eftersom det är en privat bostad får man inte komma alltför nära, dessutom var vi för hungriga för att klättra upp.

Lite konst på torget i Vaduz. Vi hade svårt att hitta ett matställe vi gick runt runt runt. Första stället som vi läste menyn på nobbade vi för att slemtallrik inte lät speciellt gott. Andra stället nobbade vi för att folk rökte inomhus samt att de serverade bara mat für die kleine hunger, vi hade die grosse hunger.
Tredje stället var ett hotell som nobbades för att det var ett hotell. När vi kom hem och läste i guideboken visade det sig att hotellet är berömt för sin goda mat och man bör äta där. Efter mycket promenerande och diskussion så valde vi första stället med slemtallriken.

Så här ser en slemtallrik ut. Det var ganska gott även om det kryddat väldigt sparsamt. Vi skrev våra vykort och sen vände hemåt igen. Tog långtid att köra hem, först rusningstrafik som märktes när vi närmade oss Zürich och sen lite snöoväder när vi närmade oss Bern. Trafiken flöt så fint om än långsamt 70km/h på motorvägen i rusningstrafik det är bättre än Stockholms och Hamburgs som står i princip still.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar