måndag 18 februari 2013

Besök av familjen

Stora delar av min familj kom och hälsade på några dagar omkring födelsedagen. Först kom syster på fredagskvällen sen hämtade vi mamma och pappa på lördagsförmiddagen.

 

Här tänkte syrran och jag äta, en restaurang som inriktat sig på vegetarisk och ekologisk mat. Men vi hittade inte dit. Nu vet jag varför, vi letade på helt fel ställe.

Efter en god nattsömn så hoppade vi in i lilla bilen och åkte för att plocka upp mamma och pappa i Genf. Det var betydligt fler folk på flygplatsen då än på bilden, så som det alltid är.

Det här är Nyon, en stad på den schweiziska Rivieran. Där vi stannade till för att äta lunch.

Mindre blommor och mer snö var det när vi var där. Solen sken precis som på bilden.

Vi lunchade med dom här gubbarna. Vi lyckades hitta restaurangen dit lokalborna går för att äta, det är dit man ska gå och äta som turist säger maken.

Lite sjömanstema, men så låg restaurangen i en stad vid vattnet. Fisk fanns självklart med på menyn, samt lokalproducerat vin.

Runt LacLeman ligger de Schweiziska vingårdarna, jag hoppades på att vi skulle hitta en liten butik där vi kunde köpa lokal- och närproducerat vin. Ju längre vi körde desto mörkare blev det, ingen liten öppen butik i sikte alls. Började se skyltar till Vinorama så jag körde dit. Trodde att det bara var den lilla parkeringsplatsen som syns lite på bilden och att vi skulle kunna se ut över sjön och vingårdarna. Riktigt så var det inte.

Det var en butik med vin, gott vin som allt är producerat i området. Vi fick se en film om en av vinodlarna i krokarna. Man fick sälja honom under ett år och det verkar som vinproducenterna har fullt upp året om.

Här är en fin bild av LacLeman, Genèvesjön, lake Geneva, Genfersee eller vilket språk man nu pratar. Kärt barn har många namn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar