söndag 23 september 2012

Islandshäst

Är man på Island måste man ge sig ut på en ridtur på islandshäst, det tyckte vi i alla fall. Vi gav oss ut på söndagen för en tur på ett par timmar. Det som är speciellt med islandshästen är förutom att den är liten ungefär lika stor som en ponny är att den har fem gångarter, skritt, trav, galopp, tölt och flygande pass. Det gick bra förr oss, vi ramlade inte öven om det var nära för mig när hästen började galoppera. Stigbyglarna hade lite olika längd så jag satt snett och höll på att ramla av när hästen fick fart, men så tänkte jag att det får gå som det går, det bästa jag kan göra är att hålla mig i och slappna av. Taktiken fungerade utmärkt och sen var det väldigt roligt.
Man kan se hur fint väder vi hade på bilderna, riktigt soligt och klart sommarväder.





Efter ridturen åkte vi på valsafari, vi tillhörde de 5% som inte fick se några valar. Det är därför det inte finns några bilder på dem.


Det här är en ö där Puffin fåglarna håller till. Puffin fåglarna är Islands nationaldjur som de faktiskt även har på menyn. Nej vi åt aldrig Puffin däremot val. Island är väldigt ansvarsfulla med sina resurser till skillnad från andra länder därför kände vi att det var rätt land att äta val i.

 Så här ser en puffin fågel ut, det finns ett par fåglar med på bilderna men de syns inte riktigt så bra.




Riktigt soligt varmt härligt sommarväder, jag gillade faktiskt det här vädret väldigt mycket.

fredag 21 september 2012

Skolavslutning

Nu har vi haft skolavslutning för Hnokki, så nu är vi lagliga hundägare och Hnokki lite klokare. Hnokki har älskat hundskolan och jag får se om vi kommer fortsätta, för det har varit bra för oss också. Jag kan bara prata för mig själv men jag har lärt mig saker om Hnokki och hur vi ska träna och kommunicera med honom, det är så lätt att göra fel.
Jag skulle allra helst gå den svenska kantarellkursen med honom, han vet inte om det än men han ska bli kantarellhund. Min dröm är att få honom duktig i agility också så han får tävla i hinderbana som jobb och leta kantareller som hobby, för det har jag bestämt och han har inte protesterat.

onsdag 19 september 2012

Chai-Latte

På Island drack vi den godaste chai-latten jag någonsin smakat. Så ända sen vi kom hem har jag försökt att hitta rätt recept och göra den hemma. Det har tagit tid men nu har jag hittat rätt, tror jag i alla fall nära nog. Jag har utgått från det här receptet från tasteline. Jag har inga kardemummakapslar så jag har använt omkring en tesked kardemummakärnor, jag använder svart chai-te för att få extra smak på det. Kryddnejlikorna räknar jag inte men tror det blir närmare tio än tre. Jag har malen nejlika, kardemumma och kanel som jag också har i lite av, för jag har ingen aning om vad jag ska göra med dem annars. Jag låter teet dra under tiden som jag värmer mjölken,  jag använder kastrull och vanlig visp.




5dl mjölk
5 dl vatten
3 kardemummakapslar
En kanelstång
3 kryddnejlikor
Svart te eller pu-erh
Malen kanel
Socker, honung eller annat sötningsmedel

Koka upp vattnet med kanelstång, krossade kardemummakapslar och kryddnejlikor. Låt koka 10 minuter. Häll det kokande vattnet över teet i en tekanna. Teet ska vara ganska koncentrerat. Värm och skumma mjölken med hjälp av expressomaskin ( eller kastrull och mjölkvisp). Häll teet i 4 koppar. Söta på valfritt sätt. Häll över mjölken. Strö över malen kanel.