söndag 15 september 2013

fredag 13 september 2013

Instagram



Han vann sten-sax-påse-tävlingen vi hade och fick således sola istället för städa och tvätta.

söndag 8 september 2013

Bröllop

Vi fick lust att åka till Sverige och gå på bröllop en helg, som tur var så gifte sig min kusin den helgen så vi slapp våldgästa ett okänt pars bröllop.

Föst drog vi till Frankrike, hunden ville ha något nytt att markera och det fick han.

Det var lite svalt och kyligt i Sverige. Vi lämnade lägenheten vid kl22 på torsdagskvällen och landade på Arlanda vid kl9 på fredagen. Vi missade en natt vilket jag trodde skulle påverka mig mer än det gjorde.

Så fort vi kom till stan så drog jag till frissan och maken drog någon annanstans. Jag har hittat en bra frisör som jag är trogen trots att vi oftast befinner oss i olika länder. Jag kände att jag behövde en ny frisyr och lite upp fräschning. Jag brukar passa på när det är bröllop, de är ju då man är i stan.

Efter frissan var det bara att klara av shoppingen. Weekenderesor och shopping hör ihop, så det var bara att bita ihop hur trött jag än var utan sömn och fixa sirapen och kantarellfonden.

Det tog inte långtid innan Hnokki funnit sig tillrätta och beslagtagit min kusins säng. Det är klart han vill sova bekvämt och säng är ju mysigare än golvet.

Sen blev det dags för bröllop på landet. Det var ett väldigt roligt och bra bröllop, vi dvs jag maken och halva min familj stannade till kl 3 på morgonen. Bröllopsfesten hölls i en gammal lada och det är praktiskt taget utomhus, så jag tog med mig varma kläder att byta till under natten. Jag ville inte lämna festen för att jag frös utan för att festen tog slut eller att jag hade tråkigt. Man kan säga att festen tog slut när vi lämnade den.

Man känner sig lite hemma när ett par från Österrike dyker upp i sina lederhosen och Dreidlklänning. Det var en rolig överraskning, maken fick chansen att prata mer tyska med dem än jag. Mannen i familjen var ansvarig för vinet till förrätten som enligt de allra flesta var riktigt gott. Jag var chaufför så jag blev utan.

Medan vi hade roligt på bröllopet så vaktade Hnokki min kusins chiliplanta. Väldigt viktigt uppdrag då vi alla vet hur luriga och rymnings benägna chiliplantor kan vara.




måndag 2 september 2013

Instagram



Ibland önskar jag att jag bytt ut all gräslök mot många fina rosablommor.