måndag 31 mars 2014

Demonstrationen som inte blev av

Maken blev sugen på en ordentligt stor stek helst en brontosaurusstek. Mataffären där jag brukar handla säljer inga brontosaurusstekar, inte mammut heller. Så vi satte vårt hopp till det som kan liknas vid bondens marknad inne i stan.


Vi fick nöja oss med varsin ribeye-steak vilket var tur annars hade jag fått införskaffa en ny stor stekpanna också.
När vi lyckats med vår matjakt så promenerade vi runt lite i solen och funderade på vad vi skulle göra härnäst. Vi fick syn på avspärrningar, kravallpoliser, vanliga poliser, vattenkanoner och deras stora bilar. Har nog aldrig tidigare sett så många poliser inne i stan tidigare. De hade spärrat av ett stort område omkring Bundeshaus. Det var folksamling vid avspärrningarna och vi hade ingen aning om varför, så naturligtvis gick vi dit och kollade också. Det hände inget alls, så vi frågade ett par personer som sa att det skulle ha varit en demonstration, men så hade de ställt in demonstrationen för att undvika bråk med motdemonstranterna.

Det här hade polisen räknat med, massor av folk som demonstrerar antingen för eller emot något.

Trots att demonstrationen inte blev av och motdemonstranterna inte dök upp så körde polisen på enligt planen. Så där stod de ensamma och tittade, såg lite ensamt och onödigt ut. Men har man kallat in extra poliser och planerat en stor grej så kan man ju lika gärna löpa linan ut.


Instagram



Den dagliga skogspromenaden tillsammans med sol och värme. Vi har det bara bra här!

söndag 30 mars 2014

Instagram



Bevis för att jag inte längre är svensk. Jag har brutit den svenska heliga fredagsmysregeln och dricker ett väldigt gott vitt vin till mina tacosar en söndagskväll.

lördag 29 mars 2014

fredag 28 mars 2014

Instagram



Första vardagsbilden. Efter optikern behövde vi stärka oss med en kaffe. Han börjar bli en duktig shoppinghund!

lördag 15 mars 2014

Instagram



Är den från sextiotalet eller senare? Hon går för fort så hon ska få en genomgång hos en Schweizisk urmakare och jag är lite nyfiken på vad det är för klocka. Nej jag kan inte byta batteri för det har hon inget :-)

söndag 9 mars 2014

Instagram



Tänk att mina mintkakor blev precis likadana som på bilden till receptet, vilken tur.

torsdag 6 mars 2014