onsdag 29 januari 2014

Instagram



Tusenbitar en vanlig dag, hur många hinner jag då på långfredagen?

tisdag 28 januari 2014

Klädinsamling

Vi fick en lapp om klädinsamling så vi började rensa ut lite. Jag hade mottot, ju mer jag slänger desto mer får jag köpa nytt. Det resulterade i nästan två fulla flyttkartonger, med kläder och skor som kunde slängas.
Jag fick även hjälpa maken med hans utsortering, då han hade noll koll.

-Ska du verkligen slänga manschettknapparna du fick till bröllopet?
-Är det där de är, dem har jag letat efter. Tänk att de satt i den här gamla skjortan.
-Det är skjortan du köpte och hade på bröllopet.
-Nej det är det inte, jag hade en vit skjorta på mig.
-Nej, vi kom överens om att du och marskalken skulle ha vita skjortor på er, men ni dök upp i varsin ljusblå skjorta som inte alls passade ihop med färgen på slipsarna. Jag redigerade ju färgerna på tackkorten för att skjortan skulle se mer vit än blå ut. 
-Jaha, okej. Då ska jag nog behålla skjortan ändå, kan du kolla resten av mina kläder så jag inte slänger något mer värdefullt. 

måndag 27 januari 2014

Murten

Vi gjorde en lördagsutflykt till en liten stad med namnet Murten. Mysig liten stad som påminde om de flesta småstäder här i Schweiz.

Murtens stadsvapen samt en kalender som är lite för rörig för mig, Jag vill ha mer ordning och reda. 

Utsikt över Lac de Morat som ligger granne med Bielersee och Lac de Neuchâtel.

Premiärdoppet!
Hunden är min och bilen är makens, när bilen kör för fort så kommer böterna till maken för man(dvs schweiziska myndigheterna) tar för givet att det är han som gjort det. Hans bil hans gärning. Alltså måste det bli samma sak för mig, min hund min gärning. Så jag premiärbadade i januari, det har nog aldrig hänt tidigare och kommer nog inte hända igen. Jag är inte direkt känd för att bada utomhus i kallvatten. 

Murten har en fin ringmur runt gamla stan, som vi klättrade upp i för att njuta av utsikten. Jag vet inte om det var värt det, smala branta trätrappor som byggdes på 1200-talet är inte det bästa när man har ont i höften. Jag skulle råda er att inte traska i smala, branta trätrappor tre dagar efter ett litet höftingrepp. Speciellt inte utan smärtstillande. 

Det här utsikten över nya staden, tittar man åt ena hållet hade vi fina härliga gamla stan med sjöutsikt. När vi tittade åt andra hållet var det detta vi fick se. Byggkranar och tågräls. 

tisdag 21 januari 2014

Pussel



Ända sen i julas har det sett ut så här, jag har inte velat plocka undan pusslet innan det är komplett. Så jag tog kontakt med ravensburger och frågade hur vi kunde lösa mitt problem. De var väldigt snabba och effektiva som tyskar brukar vara och lovade mig en ny bit, trodde jag. Jag fotade och räknade på vilken bit det är som saknas, så det skulle vara enkelt för dem.

De skickade ett helt nytt pussel utan kostnad, helt otroligt snällt. Men vad gör jag nu?
Lägga det och se om det är komplett?
Göra en egen bit till det första som min farmor alltid gjorde när det saknades bitar och sälja eller ge bort det andra?
Eller ska jag lite lurigt ge bort det jag vet inte är komplett?
Blanda ihop alla 1999bitar(jag utgår från att det nya är komplett) till ett pussel och få en utmaning nästa gång jag tänker lägga det?
Ge bort alla 1999 blandade bitar till någon, min brors kompis kanske. Min brors kompis köpte två pussel i present till någon, kompisen var så snäll att han blandade ihop båda två. Jag har för mig att personen fick två 1000-bitars pussel ihop blandade i en påse. Har för mig att personen inte fick se bilderna på pusslen han fick, förhoppningsvis har jag fel och han fick en originalkartong.
Pappa fyllde nyss så han är säker men maken fyller ju år snart........