onsdag 29 maj 2013

tisdag 28 maj 2013

söndag 26 maj 2013

Morsdag

Vi tog sovmorgon till halv sju för då tyckte en av oss att det var dags och gå upp, och väckte den andre genom att slicka under en intet ont anande fot som kan ha stuckit fram under täcket. När han kom på att han gått in i sovrummet utan lov så skämdes han som en hund.
Provade att gå till gymmet igen, jag försöker hitta en tid då jag är ensam men det verkar omöjligt. Tror det är något fel på schweizarna som aldrig verkar ta sovmorgon eller en ledig dag från träningen.
För att fira morsdag så gick vi ut i skogen ett par timmar och raggade upp ett par damer som var ute och plockade blommor.


torsdag 23 maj 2013

Rea

Nu blev jag glad, Rioja-viner som är så goda ska nog slå till på något gott kött och sparris till. 

Utmaning

Att låsa in alla sina grejer i skåpet samt låsa fast nycklarna gör gymupplevelsen lite mer spännande. Det finns ingen bild eftersom alla mina grejer var i skåpet. Jag lyckades faktiskt lösa det hela på ett väldigt bra sätt, man får helt enkelt plocka fram ens inre MacGyver.

söndag 19 maj 2013

Instagram



Struts, sparris, vitlökssås och rött vin. Ska jag duka till en till?

Släktträff

Igår slängde jag in hunden och en känguru i bilen för att åka på Hnokkis släktträff. Det var tur att jag hade GPSen annars hade vi inte hittat fram för jag missade en sväng och fick ta en extra tur på landet. Men det var helt okej, mat och dryck i bilen, ingen stress och fin utsikt så det gjorde inte så mycket. Det var riktigt roligt, bilderna tog jag tidigt under eftermiddagen så det ser ut att vara färre Schippisar än det var. Jag skulle gissa på omkring 30st schipperker om inte fler, det var fler hundar än människor. 

Jag har hört att det finns tre uppfödare i Schweiz, kvinnan som står i mitten med långt hår är uppfödare i St Gallen. Hon hade ungefär fem hundar med sig. 

Det kan vara svårt att se men barnen står i ring runt en lycklig Schipperke. Tror alla schippisar gillar uppmärksamhet och att stå i centrum. Vår gör det iaf. En och annan hund som inte är Schipperker dök också upp. 

En suddig blid på Hnokkis pappa. 

Hade en perfekt bild men så hände något längre bort som man var tvungen att skälla åt. 

Han morrade nästan konstant och ingen aning om att han är Hnokkis pappa. Jag försökte förklara med min bästa Darth Vader improvisation, "Hnokki, he is your father" "Kanje, he is your son." Men de lyssnade inte alls på det örat. Så nu finns det en hund som Hnokki är rädd för och det är hans pappa. 

Här är en bra bild på pappan som är väldigt lik sin son, fast pappan är större, bredare om axlarna. Kraftigare nos och lite bredare öron. Hnokki skymtas bakom i sin svarta och vita sele. Jag tror att Hnokkis mamma sitter i den röda vagnen och håller koll på småvalparna. 

Hnokkis småsyskon. 

Han vågade gå fram och hälsa på sina syskon. 

Svårt att tänka sig att Hnokki varit så liten, men det har han. 

Alla schippisar på bilden är vuxna och jag blev överraskad av att det finns olika storlek på dem. Hunden i mitten är liten och man kan se att hon är mindre än hunden till höger. 

Det här är två bröder som fann varandra. Chip är 1.5år äldre än Hnokki, tyvärr fick jag ingen bättre bild för de är väldigt lika både till sättet och utseendet. Här slutade jag fota och ägnade mig åt festen. Kängurun slängdes på grillen och blev väldigt god, en vovve gick runt och dammsög upp alla smulor från marken, japp det var vår vovve som gjorde det. Pratade ganska mycket tyska, fick beröm från Beni och Monika som är Hnokkis uppfödare som tyckte jag gjort stora framsteg i tyska. De hälsade så mycket till maken. Det fanns en stationsbana men inga bilder därifrån tyvärr, svårt att fota när man är själv. Hnokki fick åka skottkärra, gå slalom, gå genom en tunnel, åka flygande matta, det vill säga sitta på en potatissäck och bli dragen en bit. Han klarade det mycket bättre än andra. 
Nästa år hoppas jag att maken följer med och sätter sig på huk mitt i en Schipperkeflock. 



Instagram



Lyxfrukost, inte till mig utan hunden. Kanske ska göra lite kött och ost till mig med.

lördag 18 maj 2013

Instagram



Vi har slappat hela morgonen så vi ska orka släktträffen i eftermiddag. Hundens alltså.

fredag 17 maj 2013

onsdag 15 maj 2013

måndag 13 maj 2013

Instagram



Gymmet var stängt för öppnar man kl6 gör man och inte fem minuter tidigare. Nu tycker jag nog att jag bevisat för maken att jag var på gymmet kl6 för träning. Haha I win!

Instagram



Han var så tacksam att han väckte mig genom att slicka mig i örat 10min innan klockan ringde. Hann i tid till gymmet iaf.

Instagram



Jag ville ha sällskap och att ta en nybadad hund är bättre än att bjuda in grannen.

Instagram



Jag vet inte hur jag klipper ihop bilder till kollage därför blir det en serie en och en. Ny badad eller torterad beroende på hur man ser det.

lördag 11 maj 2013

Instagram



Bästa ovädret, väderprognosen sa spöregn, åska och blixtar.

fredag 10 maj 2013

Instagram



Franskt vin, Bernesisk sparris, italienskt ost, får äta något tyskt till efterrätt.

Instagram



via Instagram Vi har tränat på att nicka leriga bollar.

onsdag 8 maj 2013

Shopping och vikingar

Vi behövde en paus från alla aktiviteter att vi bestämde oss för lite shopping, Island är ju trots allt billigt. Frukost på ett café med vegetarisk och ekologisk inriktning. Det var riktigt gott, maken åt avocadoskyr och jag den andra sorten. De sålde hembakat bröd och egen odlade grönsaker bland annat.

Sen drog vi iväg till ett shoppingcenter som heter Kringlan. Hittade ingen bra bild på det och stort var det. Drygt 150 olika butiker som det tog oss 6-7timmar att gå igenom, och trött i benen blev man. 

Vi tog bussen  ut till en liten liten vikingaby för middag. Bilderna är tagna sent på kvällen omkring kl 22, så härligt ljus hela dagen och natten.







onsdag 1 maj 2013

Balkonglådan

Fick en förfrågan om lite bättre bilder på mina blommande balkonglådor, ja mina inte våra. Maken har inte haft någon åsikt eller haft något att göra med lådorna. Bara för vi är gifta så delar vi inte på allt, bara det viktigaste, sängen och hunden. :-)



Balkonglådorna är kompletta med ogräs och allt. Allt som planterades i höstas har överlevt, så det känns bra. Jag har även chansat lite på vad som är ogräs och inte när jag rensat.