tisdag 29 maj 2012

Vaniljsås

Vi orkade inte äta upp all mat på påskbordet så vi fick kylskåpet fullt av rester, även blåbärspaj.
Maken tänkte göra en insats och äta upp pajen så han kommer med en stor bit och något gult på tallriken.
-Var glassen så gul, det trodde jag inte.
-Det är inte glass det är vaniljsås.
-Men....vi har ingen vaniljsås
-jo det har vi
-Nej det är jag säker på att vi inte har, vi har aldrig haft vaniljsås till, alltid grädde eller glass. *börjar skratta*
-Vad är det?
*skrattar så mycket att jag inte kan få fram ett ord*
-Sluta nu, berätta!
-Du......har.....ho-ho-hollandaisesåsen på tallriken.
-Det är ju vaniljsås.
-Nej det är det inte.
Maken smakar på vaniljsåsen och konstaterar att jag har rätt. Han har tagit halva tallriken full med hollandaisesås och inte vaniljsås.

Anledningen till att vi aldrig haft vaniljsås till är att det inte finns att köpa färdig och att göra egen var lite meckigt enligt ett recept jag hittade. Därför kör jag på glass och grädde till istället.



lördag 26 maj 2012

Vad har du gjort idag?

Det är en fråga som maken brukar ställa och förvänta sig att jag svarar något i stil med att jag pluggat, promenerat i skogen eller liknande. En helt vanlig fråga som jag kan ge helt oväntade ovanliga svar på.

-Vad har du gjort idag?
- Jag träffade mannen som är ute och går med sina getter i skogen.

-Vad har du gjort idag?
- Jag mötte en häst i skogen.
- Jaha, okej
- Ja alltså en häst utan ryttare eller skötare, bara en häst.

-Vad har du gjort idag?
- Letat efter Hnokki som rymde.
- Va?
- Ja han rymde när vi gick i skogen och jag misstänker att han sprang till hundskolan för han kom därifrån när jag hittade honom. Det var fem svettiga minuter, så nu går vi alltid i koppel den biten.
Jag hade honom fri och när vi kom ut ur skogen så stack han åt vänster istället för att fortsätta med mig rakt fram, hundskolan ligger ju åt vänster så han måste känt igen den. Han älskar ju skolan.

-Vad har du gjort idag?
- Inte så mycket, det har varit lugnt.
-Mmmm, det är ju bra

-Just det kanske ska berätta att jag körde ju på en gubbe idag.
-Berätta!
-Jag skulle handla mat så jag tog bilen till Köniz, hittade en toppen parkeringsplats. Lite större än de vanliga.
- En frauen plats?
-Nej jag tror inte det, det var mellan returstationen och en pelare. Pelaren till vänster och returstationen till höger, ganska nära ingången på u3, du vet.
Det var när jag höll på att rätta till bilen och backade några decimeter och sen fram igen så jag körde ju inte så snabbt. Helt plötsligt står det en gubbe på höger sida om bilen och jag troligtvis kört på honom, lite grann. Hade lite dåligt samvete för det som förare ska man ju ha koll men sen när jag kom ut ur bilen så kollade jag. Gubben har alltså gått där han inte alls ska gå och gått in i min ruta när jag höll på att parkera och därför får han skylla sig själv anser jag. Jag vet inte om det hör ihop men han hade ganska många plåster på ena armen.

-Vad har du gjort idag?
-Lekt arga leken med Bambi.


lördag 19 maj 2012

Påskafton



 Vi tog oss in till Bern i regnruskvädret för att gå på hantverksmarknaden och köpa mat till påskbordet. 



Det blev mycket mat till kvällen, sparris till förrätt, lax till huvudrätt, blåbärspaj till efterätt och choklad till efterefterätt. Mätta blev vi. På Påskdagens förmiddag så lämnade min familj oss och livet gick tillbaka till det normala.


fredag 18 maj 2012

Långfredag


Maken och syrran åkte iväg till Grindelwald för lite skidåkning medan föräldrarna, jag och Hnokki tog det lugnt hemma med en långpromenad i skogen. En sträcka som tar mig ca en timme ensam tog oss drygt 2tim. Men så stannade vi och pratade med andra hundägare och stannade för en fika vilket jag inte brukar göra så ofta när jag är ensam. 

 På kvällen spelade vi spel, inte tågspelet utan ett spel om Bern.

torsdag 17 maj 2012

Skärtorsdag



Maken gick till jobbet och vi andra, jag, mina föräldrar, min syster och Hnokki åkte in till stan för att kolla på historiska muséets utsällning, mord och dråp.



 Hundar fick inte se den utställningen så vi delade upp oss, jag och pappa tog vovven och gick en promenad medan mamma och syster tittade på utställningen. 



Vi möttes upp på muséets restaurang för lunch innan vi bytte så mamma och syster tog Hnokki för en promenad och pappa och jag tittade på utställningen.
Det jag lärde mig på utställningen är att mitt material värde är 843.54 CHF, mitt sociala värde är något högre 11 859 212,16 CHF. Det sociala värdet hos en kongoles som är lika gammal som mig är 14 790,81CHF.