torsdag 28 juli 2011

sjömonstret

I lördags tänkte vi åka in till stan för att äta middag ute, dels har vi haft våra namnsdagar och så är vi dåliga på att göra roliga saker.
Vi åkte in och började leta matställe planen var att ta en fördrink eller efterättsdrink. När vi precis klivit på tåget så fick jag syn på restaurangen i Niederwangen som maken vill prova men jag tror att det är en pizzeria och inte så sugen på det. Men när vi passerade den så sa jag "vi kunde ju provat restaurangen här, fast nu får vi ta det en annan gång".
Vi började med att gå runt i stan och kolla runt lite, vi fick syn på ganska många poliser i kravallutrustning så vi blev lite fundersamma. Så många välutrustade poliser på samma ställe har jag aldrig sett i Sverige. Svaret fick vi på vägen hem, det var fotbollsmatch jag tror att youngboys som jag tror är Bernslag att de vann, men jag vet inte. Fotboll är inte riktigt min grej sådär.
Vi hittade en restaurang som serverade något annat än pizza, pommesfrittes och kebab. Det kan ha varit Berns lyxrestaurang, servitörerna hade uniform och vi fick evianvatten. Vi funderade lite på om vi skulle leta vidare men eftersom det regnade ganska mycket och vi var blöta och kalla och hungriga så gjorde vi inte det. Jag tycker inte om evian vatten men det är en annan historia. Jag beställde grillad fisk som hette Colbert och jag hade ingen aning om vad det var. Maken tog en kötträtt för att den serverades med honungssås. När de byter mina bestick blir jag lite förbryllad jag vet ju att det är fiskbestick men för att äta en grillad fiskfilé behövs det verkligen specialverktyg då, eller råkade jag beställa musslor, ostron eller liknande. Lite orolig blev jag och vi funderade över det hela, dessutom tog det långtid innan maten kom så det vore inte helt omöjligt om de var Lochnessmonstret jag beställt. Vinet var iaf väldigt gott, jag valde ett vitt vin och servitören frågade lite förvånat om jag var medveten om att det var vitt vin. Det bidrog ju till osäkerheten om vad jag beställt egentligen.
Den här bilden är tagen innan maten, ett glasvin i det här landet är 1dl, medan ett glas öl är betydligt mer.
Min mat kom in först och makens sen, men jag publicerar bilden på makens mat först då känsliga läsare kanske inte vill se min mat.
Det ser ju fint och gott ut, och det var det. Är du lite känslig när det kommer till mat så är det en bra idé att sluta läsa nu. Efter maten ville vi beställa efterrätt men det gick inte för köket var stängt lite snopet så vi gick till stationen och tog tåget hem. Vi fick naturligtvis vänta ganska länge på tåget innan det kom. När vi kliver av tåget hemma och är på väg till lägenheten ser vi att det fortfarande lyser i restaurangen(som jag valde bort) så vi hade troligtvis kunnat äta efterrätt där, slippa regnet och spara in tågresan.








Vet inte om det syns så bra men han har skinn, ben, ögon och tänder kvar. Lite förvånad blev jag när jag fick in den och lite äcklad. Men jag kunde ju inte ångra mig heller så det fanns inte så mycket att göra än att äta upp det. När jag kommit över äckelheten och rensat på ett sätt som inte var fint nog för en lyxrestaurang enligt maken så var den faktiskt riktigt god. Tror det är havsaborre som var väldigt saftig och god. Men det var inte alls det jag väntat mig.

måndag 25 juli 2011

Ny bil

Vi lämnade bilen i Sverige för den var så stor och fin att jag inte vågade köra in den i garaget. Vi behöver en bil som jag också vågar köra in i garaget.
På vägen till Interlaken så pratade vi lite om bilen vi ska ha.
-Ska bli så kul att köpa bil, jag ser så mycket fram emot det. Har du funderat på vad du vill ha för bil förutom att den ska vara trafiksäker och ha bälten för det är ju självklart.
-Hmm nej inte så mycket, jag bryr mig inte om färgen och lacken så mycket, spelar ingen roll hur mycket den drar då vi inte kör så mycket. Vad har du tänkt?
-Jag vill ha en med fem dörrar och ett bra bagageutrymme. Man ska även kunna sitta bra i baksätet eftersom när vi åker så är det ofta med fler än oss.
( ett par minuters tystnad)
-Det är tur vi åker tåg idag så jag kan dricka en öl eller två.
(här tänker jag mhm men man får ju dricka 1-2öl och sen köra bil lagligt här i landet)
-Ja och så är det fin utsikt att kolla på också.
(tyst ett par minuter igen)
-Jo jag har ett krav, jag vill att bilen har USB uttag till stereon.
-mhm jaha okej.
Vi åker tåg lite till, kliver av börjar gå mot teatern då maken utbrister ca 30min efter öl-tåg diskussionen.
-Men du jag får ju dricka öl och köra bil här.
Jag ler lite för mig själv och tänker att ibland är han bra snabbtänkt min make. :-)

fredag 22 juli 2011

Tell

Första helgen när vi båda var tillbaka hemma hade maken planerat en överraskning åt mig. Vi åkte till Interlaken för att titta på den årliga Willhelm Tell teatern. Han är väldigt bra min make på många sätt och vis men planera stadsutflykter är inte riktigt en av dem. Jag visste inte vad vi skulle göra eller när vi skulle komma hem igen så jag frågade om jag borde ta med mig byxor och tröja men fick till svar att nej det är ju 30grader och sol. Tog med mig ett par byxor iaf även om det grymtades om det lite, det var tur jag gjorde det för det var en utomhusteater vi skulle på mellan 20-22.30. 22.30 är det kallt ute även om det är 30grader som sol på dagen ;-)
Det var intressant och roligt att vara på teatern, jag fattade väldigt väldigt lite av dialogerna men det handlade om Tell och om hur Schweiz bildades. Jag bestämde mig för att komma tillbaka när jag kan mer tyska när nu det blir. Interlaken var en fin stad men kändes ganska turistig.

torsdag 21 juli 2011

Sverigeresan, sex veckor lång

Vi tog bilen till Sverige.


Maken sprang iväg till Lincon direkt och lämnade mig ensam med min tenta.

Efter tentan var det skönt att slappa i föräldrarnas hammock.

Sen bar det iväg på kusinbröllop, alltså inte två kusiner som gifte sig utan det var min kusin som gifte sig. Väldigt fint bröllop och väldigt varmt och soligt väder.

Sen var det dags att tenta igen, denna gång gick det bättre så nu slipper jag tenta kursen mer.


 Mellan min tenta och midsommar så åkte vi till Kolarbyn i Skinnskatteberg. Ett äventyr vi fick i bröllopspresent. Riktigt mysigt med skog, lugn och vedhuggning. Primitivt och hårda sängar men det fungerade bra ändå. På vägen hem så stannade vi till hos min faster (och farbror men han var på jobbet) och fick lite lunch och jordgubbar på deras fina altan/uterum.


Tvungen att shoppa lite till Midsommar, tvungen och tvungen kan ju diskuteras :-)

Vi firade midsommar som vanligt på landet hos svärfar med kompisar, grillning, "lekar" badtunnebadande och snaps.

 Efter midsommar åkte maken hem och jag passade på att luncha och leka med mina kompisar. Vi hann med mer än en lunch och drink. Så trevligt och roligt, jag gillar mina kompisar!



På mammas födelsedag blev det jordgubbstårta och firande med farbror och faster som kom och hälsade på i ett par tre dagar.

Vi åkte till Vreta klosters golfbana och spelade golf med egna regler. Vi delade upp oss så tjejerna spelade mot killarna, vi slog varsin boll hela tiden och valde att spela från den boll som låg bäst till. Antingen kom vi lika eller så vann killarna.

Jag glömde smörja mig med solskydd så efter golfdagen så jag ut så här, ganska länge.

När man är polkagris ska man undvika solen så då blev det drinkar på kvällen med kompisar. Himla trevligt!



I bröllopspresent fick jag en flygtur med ett flygplan men eftersom deras tider inte passade mig så bytte jag till skärmflyg istället. Det var underbart och jag vill göra det igen. Man startade på marken och drogs upp i luften till 400-500möh och vilken utsikt man hade. Tyst och stilla och alldeles underbart.

Hann med ännu mer shopping på Vingåkers Factory Outlet, gillar det stället jag. Skulle kunna gå runt där en hel dag och ha det roligt och trevligt, men jag är nog ensam.

Sista dagen innan avfärd till Malmö så spelades det äventyrsgolf vid bergs slussar, jag vann inte. Hamna väldigt sist ganska snabbt och trodde jag skulle bli ensam i botten men ett par snälla kompisar började slåss med mig om sista platsen.


Mamma och jag åkte till Malmö för att hälsa på syrran och umgås lite.

Fanns äventyrsgolf där med som vi provade, tror jag kom sist där med. Mitt problem är att bollen trivs bättre i vattnet än på banan och då får man en massa extra slag.


Fick äntligen se kängrusarna. Dem finns på riktigt så det så. När maken och jag nyss träffats var vi i Malmö och hälsade på en kompis över en helg, kompisen frågade vad vi vill göra när i var i stan. Jag svarade att jag vill se kängrurna som min syster berättat om, då tittar både maken och kompisen på mig som om jag vore galen. Jag visste ju att de fanns i en park bara inte i vilken, trodd blev jag inte. De kom överrens om att det var bara något som min syster lurat i mig och som den snälla lillasyster jag är hade jag gått på det. Sen har jag inte kunnat släppa kängrusarna och velat se dem och nu har jag gjort det.

Sista stoppet innan jag åkte hem, Kastrup.