lördag 4 juni 2011

Thun


Jag har lite fixardagar och man hinner inte väldigt mycket som lyxhustru. Jag går inte upp i ottan bakar bröd och pressar apelsin juice till Oskars frukost som jag serverar på sängen efter det att jag sprungit en mil. Jag storstädar inte varje dag det enda jag nog gör varje dag utom söndagar är att handla, oftast mat. Idag var jag till Thun på utflykt väldigt mysig stad och det var väldigt kul att se att våra amerikanska vänners lägenhet är väldigt lik vår fast mindre och med utsikt över alperna och Aare istället för balkong. Tåget tar ca 1timme så det blir 2tim totalt i restid, 2timmar promenad och 2tim fika. Kläm in en 6tim lunch och så har hela dagen gått utan att man fått saker gjorda. :-)


Vi gick från husen mot bergen längs med vattnet, jag gillar att schweizarna har fontäner med drickbart vatten med jämna mellanrum i städerna.



Die/der/das Schloss i Thun. Man kan gå in i Schlossen men vi gjorde inte det för jag tänkte att det är en sådan grej som Oskar kommer vilja göra när han besöker Thun, dessutom kostade det CHF 10.

 Schloss Schadau - Le château de Schadau Thun. Jag vet inte om man får gå in där eller inte för vattnet för kallt för att vi skulle vilja simma över. Japp man får bada i vattnet fast det gör man inte när det är det bara är 17grader utan man väntar tills det är minst 20grader. :-)


torsdag 2 juni 2011

Söndag

I söndags bjöd vi Makens tyska jobbarkompis på middag. Nope inte en söndagsstek utan kalkon, broccoligratäng och svampsås. Hon har post och vattna blommorna ansvar medan vi är borta. Vi åker snart till Sverige för minst tre veckor och vete sjutton vad jag ska hitta på. Räknar iof med att jag tentar första och tredje lördagen och går på bröllop på andra lördagen. Men mer då, Maken är inte ledig utan han kommer jobba. Sen åker han hem igen den 26juni och jag stannar längre men vet inte hur länge för det är ganska dyrt att flyga den helgen och jag har ingen tid att passa. Hade en väldigt bra plan att ta tåget till Malmö hälsa på syrran sen ta tåget till Hamburg och hälsa på. Men så får jag höra att de jag känner i Hamburg har semester från 27juni och kommer åka till Sverige då. Alltså är det ingen idé att åka till Hamburg om jag inte känner någon där :-)